MAKANAN YANG PERLU DIELAKKAN
Gula Coklat
Glukos,sirap,minuman ringan
Madu Halwa
Buah-buahan dalam tin
Ais krim Biskut manis
Susu pekat manis
semua makanan yang mengandungi gula
MAKANAN YANG PERLU DIHADKAN
Bijirin
Nasi,oat,gandum,barli,cornflakes
Sayuran Berkanji
Labu merah,lobak merak,ubi kentang,ubi keledek
ubi kayu,keladi,jagung muda,kacang pis
semua jenis susu kecuali susu pekat manis
semua jenis buah-buahan segar
MAKANANYANG BEBAS DIAMBIL
Cecair
Air teh,kopi,teh cina,bovril,semua jenis
minuman yang tidak mengandungi gula
Perasa Rempah Ratus
Serbuk kari,cili,herba,rempah,sos soya,lada
sulah,cuka,esen (vanila,pandan)
Sayur-Sayuran
semua jenis sayur-sayuran hijau
SARAPAN PAGI (7.00 - 8.00)
3 keping roti jagung (wholemeal)
12 sudu makan paras bijirin sarapan (cornflakes,oat,nestum)
9 keping biskut whole meal / craker
11/2 cawan nasi
11/2 tosei / apam / idli
No comments:
Post a Comment